вівторок, 29 травня 2018 р.

Еко-акція «Разом із Пейпою збережемо ліс»

  Ярмарка бібліотечних інновацій «Бібліокре@тив 2017-2018» дала нескінченну кількість нових ідей. Одну з таких супер-ідей придбала Варварівська сільська бібліотека – еко-акція «Разом із Пейпою збережемо ліс». Все необхідне для життя людина отримує від природи. Тому оберігати і захищати природу наш обов'язок.
  Мета: Сформувати бережливе ставлення у дітей до природи; Виховати відповідальність за стан довкілля та залучити дітей до поліпшення екологічної ситуації; Об’єднати спільною справою дітей, батьків та бібліотекарів.
  Хто така Пейпа? Пейпа в перекладі із англійської – бумага. А в нашому варіанті, Пейпа, це рудоволоса дівчинка, яка буде збирати вторинну сировину, а простіше кажучи макулатуру.


 Поруч із Пейпою розміщується звернення до читачів про важливість і необхідність даної еко-акції.


 Під час індивідуальної бесіди бібліотекар розповідає про необхідність витрачати природні ресурси економно, шукати їм заміну та відправляти на переробку використану сировину.



 Очікувані результати: 20 кг зібраної макулатури = 1 книга,  40 кг макулатури = збережене життя одному дереву. Це ідея дуже сподобалася юним користувачам. В життя ідею втілювали учні 8-15 років.


 Кожна людина зобов’язана дбати про природу, берегти красу і неповторність рідного краю – все це спільна турбота усіх нас! Ми і природа – одна велика сім’я і повинні жити дружно!


Немає коментарів:

Дописати коментар