середу, 17 грудня 2014 р.

Знай свої права, умій себе захистити


  У Варварівській бібліотеці проходить Всеукраїнський тиждень права. Бібліотекар і користувачі активно включилися у проведення соціально-значимих заходів, спрямованих на утвердження правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються законом.  В бібліотеці була організована виставка-панорама: «Мусять добре знати діти про свої права  на світі».


  10 грудня святкують Міжнародний день прав людини. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.
  Головна мета свята — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного. Одним із аспектів всебічного розвитку особистості є висока правова культура. Із усього різноманіття знань, що їх людина набуває у повсякденному житті, їй найбільше будуть потрібні правові знання.
  В рамках Всеукраїнського тижня  права в бібліотеці була проведена гра-бесіда: «Знай свої права», приурочена до Дня прав людини. Кожен бажаючий юний користувач узяв участь у сюжетно-рольових іграх на дану тематику та підвищив свій рівень правової культури. Права дітей в малюнках юні користувачі передали художньо, які були зібрані у виставку дитячого малюнку: «Права дитини».


  Бібліотекар Таміла Вус провела правову вікторину: «Мораль, право і закон», під час якої присутні змогли продемонструвати свої правові знання та ерудицію.


 Знання законів дає впевненість та захищеність у різних життєвих ситуаціях.


   Дорослі користувачі ознайомилися з переглядом літератури: «Права людини в сучасному світі».

Немає коментарів:

Дописати коментар