суботу, 4 січня 2014 р.

Він трепетно живе у кожному рядку

(до 100-річчя з дня народження Юрія Збанацького)



    Талановитий письменник, обдарований педагог, відомий громадський діяч Юрій Збанацький вніс вагомий вклад у захист і розбудову рідної України. Ті, кому пощастило спілкуватися з Юрієм Збанацьким, запам’ятали його як людину легендарної  біографії, кумиром покоління.
     Якщо оцінювати особистість за регаліями та займаними посадами, то в 19 років – директор школи, у 28 – командир одного з найбільших партизанських з ‘єднань, потім – керівник Київської міської організації Спілки письменників України, Герой Радянського Союзу, лауреат усіх найпрестижніших письменницьких премій Української РСР. Складається враження, що життєвий шлях Юрія Збанацького  вистелений трояндами, але були і зрада колишнього колеги, лихоліття концтабору, наклеп, котрий уже в повоєнні часи ледь не привів до ув’язнення.
   Після війни Збанацький повністю віддався літературній діяльності і став класиком за життя. Його твори було включено до шкільної програми. Готуючись до проведення літературної години: «Письменник і педагог Юрій Збанацький» в бібліотеці була організована книжкова виставка: «З любовю  до людини».


     На літературній годині бібліотекар коротко ознайомила  з біографією письменника. Про найцікавіші епізоди з книги: «Малиновий дзвін» розповіла присутнім Дубина С.А. - пенсіонер, вчитель з 40-річним стажем, про Юрія Збанацького, як педагога користувачам розповів П’ятенко М.П.



Немає коментарів:

Дописати коментар