пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Без сім’ї і свого роду – немає нації народу



«Де згода в сімействі,
Де мир, а не війна,
Щасливі ті люди, блаженна сторона,
Їх Бог благословляє, добро їм посилає
І з ними вік живе!»
(Г.Сковорода).
Рід, родовід, родина, рідня…Слова одного кореня, які в Україні споконвіку вважаються святими. Духовна культура нашого народу, звичаї і традиції,суспільна мораль завжди шанобливо ставляться до цих слів, цих понять. Справжня цінність у житті — це рідні та близькі люди. Родина, мов тиха гавань, невтомно чекає свій човен з далеких плавань. А він несе до неї всі радощі надії і тривоги.
Вітаємо з Днем сім'ї та бажаємо взаєморозуміння, щастя, райдужних планів і безлічі цікавих занять. Нехай сім'я завжди буде міцною скелею, захистом від негараздів і розрадою в біді. Любові, краси, здоров’я, світлого майбутнього, достатку і спільного розвитку!
Найдорожче, що є в житті – це сім’я! Спочатку та, в якій народжуєшся, а потім, яку створюєш. Переконані, що в кожного є свої уявлення про те, якою повинна бути ідеальна сім’я. Однак, межі для досконалості просто не існує. Адже, коли в сім'ї панує любов, довіра, повага, розуміння, турбота, комфорт – це надзвичайно важливо. Щоб не трапилось, рідні люди завжди готові підтримати, дати мудру пораду, розуміють з півслова. Тож бережіть сімейний вогник, своїх рідних, цінуйте та дякуйте за кожну хвилину,
Ненав'язливе, через колискову пісню, народну думу, через дитячу молитву за Україну, а найперше з розповідями про жертовні та героїчні вчинки тих, хто боровся за нашу незалежність, входило в душу дитини і дорослого юнака почуття патріотизму, любові до рідного краю. Це також об'єднувало батьків, увесь рід.
Любий друже! У День сім'ї ми бажаємо тобі домашнього затишку і тепла, нехай сімейне вогнище сяє іскорками радості та доброти. Рум'яних пирогів на столі, ніжних обіймів рідних, ласкавих слів і красивих вчинків. Нехай вірність, любов і взаєморозуміння супроводжують твою сім'ю ще довгі роки, а сімейний фотоальбом без кінця наповнюється кадрами щасливих миттєвостей!
То ж свято – це чудовий привід провести час разом, відклавши всі свої справи і проблеми. Бо хто ще так щиро розділить радість у моменти щастя, як не близькі та кохані. Хоч зараз гаряча пора в полі, на городах, але час для читання завжди знаходиться. Не даром говорять: "Родина читає - Україна процвітає!". 
Маючи немалий досвід, працюючи бібліотекарем, я впевнено можу сказати: «Читають батьки – будуть читати і діти». Для наших читаючих сімей ми підготували онлайн спогад: «Без сім’ї і свого роду – немає нації народу».





Ми впевнені, читаючих сімей в нас буде ще більше!
Родина - це таке маленьке слово,
А скільки ж в ньому сенсу, доброти.
Це - мами перша колискова,
Це - батьків прояв теплоти.
Це все. Що може бути краще
За рідних й дорогих людей?
Не покидай ти їх нізащо,
Бо це все рідне, це твоє.

Немає коментарів:

Дописати коментар